• darkblurbg

De warmtepomp is het duurzame alternatief voor verwarmen met aardgas. Het gebruiken van een warmtepomp voor basisverwarming en het produceren van warm water is een energie-efficiënte en milieuvriendelijke oplossing.

Wanneer u de overstap maakt naar verwarmen zonder gas, door middel van een warmtepomp, dan gaat uw gas- en energierekening er anders uit zien. Met een warmtepomp verbruikt u namelijk geen gas meer. Wanneer u niet over zonnepanelen beschikt, zal de energierekening aanzienlijk stijgen.

Warmtepompen zijn er in diverse soorten en uitvoeringen. Een belangrijk onderscheidt kan worden gemaakt met betrekking tot de bron. Maar ook de keuze voor de afgifte is belangrijk. Gebruikt de warmtepomp lucht of water als bron voor een aangename verwarming of koeling? Wordt deze warmte afgegeven aan lucht of water? Wat zijn de verschillen? De keuze voor één van deze systemen is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. Wij kunnen u helpen bij het maken van de passende keuze in uw situatie.

 

Onderstaand twee mogelijkheden:

Lucht-water warmtepompen

Een lucht-water warmtepompinstallatie onttrekt warmte aan de buitenlucht om uw huis te voorzien van verwarming, koeling en warmtapwater. Een lucht-water installatie bestaat uit een buitenunit, een binnen unit en/of een regelunit met een losse boiler.

Water-water warmtepomp (aardwarmtepomp)

Een water-water warmtepompinstallatie maakt gebruik van zonnewarmte die in de aardbodem is opgeslagen. Uw huis wordt voorzien van verwarming, warmtapwater en koeling in zomer als u dit wenst en uw (bestaande) installatie dit toelaat.

 

Subsidie

Een warmtepomp valt onder de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Tot 2021 kunt u in aanmerking komen voor subsidie bij aanschaf van een warmtepomp.

Meer informatie vindt u op de website van de rijksoverheid 

Meer informatie

 

Neem contact op

 

Contact

Jonker Montage-Installatiebedrijf
Martin Jonker
Molenstraat 11
9331 CH Norg

T: 06 52 60 89 15
E: jonker.installatiebedrijf@gmail.com
KvK: 04084775