• darkblurbg

Zonne-energie is een energievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van warmte en licht van de zon. Deze energie wordt geproduceerd door zonnepanelen, maar ook door heatpipes en zonnecollectoren. Zonne-energie is een schone vorm van energie, want er komt bij de productie geen CO2 vrij.  

 

Zonnepanelen

Zonnepanelen worden ook wel fotovoltaïsche panelen genoemd. Zonnepanelen zijn panelen die energie van de zon opvangen en omzetten in elektriciteit. Een zonnepaneel bestaat uit meerdere zonnecellen, als daar licht op komt dan ontstaat er een elektrische spanning die zich bevindt tussen de twee lagen van deze zonnecel. De elektrische spanning wordt naar een omvormer doorgestuurd, deze omvormer maakt er energie van die te gebruiken is en dit komt uiteindelijk terecht in de meterkast.

 

Btw teruggaaf

Als u als particulier zonnepanelen koopt, dan kunt u de btw op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst. De teruggave van de betaalde btw over zonnepanelen moet binnen een half jaar na afloop van het kalenderjaar waarin u de panelen gekocht heeft aangevraagd worden. Om u te ontlasten met de administratieve handelingen die de aanvraag met zich meebrengen, ondersteunen wij u graag.

Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst 

Meer informatie

Tevens is het belangrijk dat u de zonnepanelen na installatie moet aanmelden bij uw energieleverancier.

 

Heatpipes

Een heat pipe is een transportmechanisme dat grote hoeveelheden warmte kan verplaatsen.

De verplaatsing is veel groter dan normaal, door eenvoudige geleiding, bij veel kleinere temperatuurverschillen en/of over grotere afstanden. In een heat pipe zit een transportmedium, dat aan de warme kant verdampt, waarbij het energie opneemt, als gas zich voortbeweegt naar de koude kant, alwaar het condenseert en zijn warmte afgeeft, om vervolgens weer als vloeistof terug te stromen naar de warme kant.

 

Zonneboilersyssteem

Een compleet zonneboilersysteem bestaat uit o.a. zonnecollectoren, buffervat/boiler, pompgroep en expansievat. De zonnecollector is dé oplossing om water op een duurzame manier te verwarmen. De installatie zorgt voor warm tapwater om te douchen en af te wassen, maar niet voor de verwarming van een woning of bedrijfspand.

De heatpipe of vlakglascollectoren komen, net als bij zonnepanelen, op het dak te liggen. Dit kan op zowel schuine, platte, hellende als in het dak. Bovendien is een vrije veldopstelling ook mogelijk.  De collectoren bevatten een speciaal solar-vloeistof. Deze vloeistof wordt opgewarmd door de zon tot wel 250 graden. Vervolgens stroomt het via een buizensysteem door het dak richting de boiler, buffer of voorraadvat. De warmtewisselaar(s) in het vat wordt daardoor heet en warmt het water in het vat op. Het hangt van het type vat af of je dit water zowel voor warm tapwater en verwarming kunt gebruiken.

 

Neem contact op

 

Contact

Jonker Montage-Installatiebedrijf
Martin Jonker
Molenstraat 11
9331 CH Norg

T: 06 52 60 89 15
E: jonker.installatiebedrijf@gmail.com
KvK: 04084775